BLOG

February 8, 2018

Ghi je zdravější než máslo

INGREDIENCE:

  • 1 1/2 hrnečku kokosové mouky

  • 3/4 hrneček ghí kokos

  • 1/2 hrnečku medu

  • 1/2 lžičky jedlé sody

POSTUP: 

1. V misce smícháme kokosovou mouku a jedlou sodu. Ve druhé misce smícháme rozpuštěné kokosové ghí a med. 

2. Když máme vše dobře promíchané je na čase dát dohromady obsahy obous misek. Opět dbáme na to, aby jsme vše důkladně promíchali!

3. Když máme těsto již pěkně zpracované, začneme ho polévkovou lžící nabírat a vždy z něj vytvarujeme malou kuličku, kterou potom rozplácneme na plec...

Ingredience:

  • 1/3 hrnečku kokosového cukru

  • 1/2 hrnečku mandlové mouky

  • 3/4 hrnečku kakaa

  • 1/4 hrnečku mandlového másla

  • 1/3 hrnečku javorového sirupu

  • 1/4 hrnečku ghí kokos/klasický kokosový olej

  • 3/4 hrnečku nakrájené vysokoprocentní čokolády (85% a více)

  • 2 vajíčka ze lněného semínka (2 lžíce rozmixovaných lněných semínek + 6 lžic vody, rozmíchat a nechat odležet 15 minut)

  • špetku soli

Postup:

1. Začneme tím, že rozmixujeme lněná semínka a smícháme je s vodou. Necháme odstát a...

 INGREDIENCE

Těsto:

 3/4 hrnečku dýňového pyré

 4 vejce

 1/2 hrnečku javorového sirupu

 1 lžičku jedlé sody

 3 lžičky skořice

 3/4 hrnečku kokosové mouky

 1/4 hrnečku tapiokové mouky

 1/2 hrnečku Dobré ghí s kokosovým olejem

Topping:

 1/3 hrnečku lískových oříšků

 3 lžíce kokosového cukru

 2 lžíce kokosové mouky

 2 lžíce kokosového ghí

 1/2 lžičky skořice

POSTUP:

1. Rozšlehat celá vajíčka, přidat javorový sirup, chí kokos a dýňové pyré. Vše pořádně proíchat

2. Zvlášť smíchat jedlou sodu, skořici, kokosovou a tapiokovou mouk...

August 9, 2017

Kokosový olej má vysokou biologickou hodnotu, spoustu aktivních látek a vitaminů a výborné detoxikační účinky. Je to zkrátka multifunkční zázrak. Ale pozor, není olej jako olej. Ten nejkvalitnější se za studena lisuje z nejcennější části ořechů, gelovité vrstvy mezi dření a mlékem. Právě toto zpracování zajistí, že veškeré jeho unikátní účinky zůstanou zachovány.

Na co se dá kokosový olej využít?

1. Jedna lžička ráno pro zdraví

Začněte den jednou lžičkou této bílé voňavé lahůdky. Uvidíte, jak se po pár dnech užívání budete cí...

August 9, 2017

Přepuštěné máslo - Dobré Ghí

Přepuštěné máslo či výstižněji přečištěné máslo, je tradiční úprava másla, která byla jako samozřejmost používána i u M. D. Rettigové(jako přepouštěné máslo), ale jistě i mnohem dříve. Jde o bezvodý tuk získaný z másla.

Přepuštěné máslo se připravuje pomalým přepouštěním másla, kdy se z něj odstraňuje voda a ostatní příměsi až zbude čirý tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování (200–250 °C) než původní máslo (150–180 °C) a mnohem delší trvanlivost i mimo lednici, kde je...

August 9, 2017

Suroviny

kuřecí prsa

sůl 

koření na kuřecí masoplátky 

anglické slaniny 

plátky šunky 

Dobré Ghi Přepuštěné maslo

trošku hladké mouky 

Na smažené šneky navíc: 

plátkový sýr 

hladká mouka 

vejce 

troška mléka 

strouhanka 

Dobré Ghi Přepuštěné maslo na smažení 

Postup přípravy receptu



Větší kuřecí prsa rozřízneme na plátek a rozklepeme do šířky, osolíme, posypeme kořením a dáme plátky slaniny a šunky. Srolujeme do závitku a nakrájíme na plátky, které napichujeme na špejle nebo delší párátka. Jde to lépe, když do rolky zapíchneme párátko...

June 30, 2017

150 g jemně mleté a dobře prosáté kukuřičné mouky

75 g celozrné pšeničné mouky

2 čl ghí

1/2 čl cukru nebo sladidla

1/2 čl soli

200 ml teplé vody

2 nebo 3 čl rozpuštěného másla

Postup:

Smíchejte prosátou kukuřičnou a pšeničnou mouku se solí a sladidlem a vpracujte ghí. Pomalu přilévejte teplou vodu a míchejte, dokud všechna mouka nedrží pohromadě a nedá se hníst. Pomastěte si trochu ruce ghí a 8 až 10 minut těsto hněťte na válu, dokud není měkké a poddajné.Těsto přikryjte vlhkou utěrkou a nechte hodinu odpočívat.

Potom ho znovu krát...

June 30, 2017

2 kg červených rajčat

6 pl ghí

1 čl mletého koriandru

4 pl sekaných čerstvých koriandrových listů

1 pl hnědého cukru

1 čl soli

1 čl mletého černého pepře

1 pl kajanského pepře

2 pl másla

2 pl mouky

425 ml mléka

1 pl citrónové štávy

Postup:

Omyjte rajčata a každé nakrájejte na 8 dílků.Rozmixujte je a šťávu propasírujte přes síto, abyste odstranili kousky slupek.Nechte stranou.

V hrnci rozehřejte ghí a několik vteřin smažte mletý koriandr.Přidejte rajčata, snižte teplotu a vařte 20 až 30 minut.Potom přidejte nasekaný koriandr, cukr, sůl,...

June 30, 2017

Složení:

3 pl ghí

2 bobkové listy

1 čl mletého koriandru

1 čl kurkumy

675 g zeleniny, omyté a nakrájené na kostičky

1,4 l vody

3 čl soli

1 čl pepře

475 ml mléka

2 pl másla

3 pl mouky

Postup:

V hrnci rozehřejte ghí. Několik vteřin smažte bobkové listy, koriandr a kurkumu a potom okamžitě přidejte nakrájenou zeleninu.Tu smažte 4 až 5 minut, až se na ní objeví černé skvrny.Nyní přidejte vodu, sůl a pepř.Přikryjte a mírně vařte ( občas zamíchejte ), dokud zelenina nezměkne.Zeleninu můžete nechat v kouscích, máte-li ji tak raději, a nebo ji...

Please reload

  © 2017 bz Zuzana Popikova