RAJČATOVÁ POLÉVKA

 

2 kg červených rajčat

6 pl ghí

1 čl mletého koriandru

4 pl sekaných čerstvých koriandrových listů

1 pl hnědého cukru

1 čl soli

1 čl mletého černého pepře

1 pl kajanského pepře

2 pl másla

2 pl mouky

425 ml mléka

1 pl citrónové štávy

 

Postup:

 

Omyjte rajčata a každé nakrájejte na 8 dílků.Rozmixujte je a šťávu propasírujte přes síto, abyste odstranili kousky slupek.Nechte stranou.

V hrnci rozehřejte ghí a několik vteřin smažte mletý koriandr.Přidejte rajčata, snižte teplotu a vařte 20 až 30 minut.Potom přidejte nasekaný koriandr, cukr, sůl, pepř a práškové čili nebo kajenský pepř.

V jiném hrnci rozehřejte máslo a za stálého míchání v něm při nízké teplotě pražte mouku, dokud nedostane světle hnědou barvu.Nyní pomalu přidávejte mléko a neustále vařte, dokud směs nezhoustne. Nakonec smíchejte s rajčaty, ochuťte citrónovou šťávou a podávejte horké.

Na ozdobu můžete v pánvi na trošce másla osmažit lžičku nudlí a posypat jimi povrch polévky.

 

Příprava a doba vaření: 30 až 40 minut

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

February 8, 2018

December 20, 2017

December 20, 2017

November 18, 2017

August 9, 2017

June 30, 2017

Please reload

Archive
Please reload

  © 2017 bz Zuzana Popikova