ZELENINOVÁ POLÉVKA

 

Složení:

 

3 pl ghí

2 bobkové listy

1 čl mletého koriandru

1 čl kurkumy

675 g zeleniny, omyté a nakrájené na kostičky

1,4 l vody

3 čl soli

1 čl pepře

475 ml mléka

2 pl másla

3 pl mouky

 

Postup:

 

V hrnci rozehřejte ghí. Několik vteřin smažte bobkové listy, koriandr a kurkumu a potom okamžitě přidejte nakrájenou zeleninu.Tu smažte 4 až 5 minut, až se na ní objeví černé skvrny.Nyní přidejte vodu, sůl a pepř.Přikryjte a mírně vařte ( občas zamíchejte ), dokud zelenina nezměkne.Zeleninu můžete nechat v kouscích, máte-li ji tak raději, a nebo ji propasírujte na kaši, či rozmixujte v mixéru.

Před mixováním nezapomeňte odstranit bobkové listy.

Zatímco se zelenina vaří, rozehřejte na středním plameni v malé pánvi máslo. Přidejte mouku a opatrně ji za stálého míchání 1 až 2 minuty  pražte, až začne hnědnout.Přidejte horké mléko. Nepřetržitě směs asi 2 minuty míchejte, dokud kašička pěkně nezhoustne. Vmíchejte ji do polévky a zahřejte k varu. Potom podávejte.

Příprava a doba vaření: 45 až 50 min.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

February 8, 2018

December 20, 2017

December 20, 2017

November 18, 2017

August 9, 2017

June 30, 2017

Please reload

Archive
Please reload

  © 2017 bz Zuzana Popikova