RAJČATOVÁ POLÉVKA


2 kg červených rajčat

6 pl ghí

1 čl mletého koriandru

4 pl sekaných čerstvých koriandrových listů

1 pl hnědého cukru

1 čl soli

1 čl mletého černého pepře

1 pl kajanského pepře

2 pl másla

2 pl mouky

425 ml mléka

1 pl citrónové štávy

Postup:

Omyjte rajčata a každé nakrájejte na 8 dílků.Rozmixujte je a šťávu propasírujte přes síto, abyste odstranili kousky slupek.Nechte stranou.

V hrnci rozehřejte ghí a několik vteřin smažte mletý koriandr.Přidejte rajčata, snižte teplotu a vařte 20 až 30 minut.Potom přidejte nasekaný koriandr, cukr, sůl, pepř a práškové čili nebo kajenský pepř.

V jiném hrnci rozehřejte máslo a za stálého míchání v něm při nízké teplotě pražte mouku, dokud nedostane světle hnědou barvu.Nyní pomalu přidávejte mléko a neustále vařte, dokud směs nezhoustne. Nakonec smíchejte s rajčaty, ochuťte citrónovou šťávou a podávejte horké.

Na ozdobu můžete v pánvi na trošce másla osmažit lžičku nudlí a posypat jimi povrch polévky.

Příprava a doba vaření: 30 až 40 minut

Recent Posts
Archive

  © 2017 bz Zuzana Popikova