ZELENINOVÁ POLÉVKA


Složení:

3 pl ghí

2 bobkové listy

1 čl mletého koriandru

1 čl kurkumy

675 g zeleniny, omyté a nakrájené na kostičky

1,4 l vody

3 čl soli

1 čl pepře

475 ml mléka

2 pl másla

3 pl mouky

Postup:

V hrnci rozehřejte ghí. Několik vteřin smažte bobkové listy, koriandr a kurkumu a potom okamžitě přidejte nakrájenou zeleninu.Tu smažte 4 až 5 minut, až se na ní objeví černé skvrny.Nyní přidejte vodu, sůl a pepř.Přikryjte a mírně vařte ( občas zamíchejte ), dokud zelenina nezměkne.Zeleninu můžete nechat v kouscích, máte-li ji tak raději, a nebo ji propasírujte na kaši, či rozmixujte v mixéru.

Před mixováním nezapomeňte odstranit bobkové listy.

Zatímco se zelenina vaří, rozehřejte na středním plameni v malé pánvi máslo. Přidejte mouku a opatrně ji za stálého míchání 1 až 2 minuty pražte, až začne hnědnout.Přidejte horké mléko. Nepřetržitě směs asi 2 minuty míchejte, dokud kašička pěkně nezhoustne. Vmíchejte ji do polévky a zahřejte k varu. Potom podávejte.

Příprava a doba vaření: 45 až 50 min.

Recent Posts
Archive

  © 2017 bz Zuzana Popikova