Šneci z kuřecího masa

Suroviny kuřecí prsa

sůl 

koření na kuřecí masoplátky 

anglické slaniny 

plátky šunky 

Dobré Ghi Přepuštěné maslo

trošku hladké mouky 

Na smažené šneky navíc: 

plátkový sýr 

hladká mouka 

vejce 

troška mléka 

strouhanka 

Dobré Ghi Přepuštěné maslo na smažení 

Postup přípravy receptu

Větší kuřecí prsa rozřízneme na plátek a rozklepeme do šířky, osolíme, posypeme kořením a dáme plátky slaniny a šunky. Srolujeme do závitku a nakrájíme na plátky, které napichujeme na špejle nebo delší párátka. Jde to lépe, když do rolky zapíchneme párátko a pak teprve ukrojíme plátek.

Větší kuřecí prsa rozřízneme na plátek a rozklepeme do šířky, osolíme, posypeme kořením a dáme plátky slaniny a šunky. Srolujeme do závitku a nakrájíme na plátky, které napichujeme na špejle nebo delší párátka. Jde to lépe, když do rolky zapíchneme párátko a pak teprve ukrojíme plátek. Šneky osmahneme z obou stran na rozpáleném přepuštěném másle,výpek zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme vodou. Maso pod pokličkou necháme chvíli dusit. Taky můžeme připravovat v troubě, tyto šneky můžeme i grilovat. Pokud je chceme smažit, tak přidávám plátkový sýr a obalím 2 x v trojobalu. 

Recent Posts