Paleo dýňový chlebík

 

 INGREDIENCE

Těsto:

 3/4 hrnečku dýňového pyré

 4 vejce

 1/2 hrnečku javorového sirupu

 1 lžičku jedlé sody

 3 lžičky skořice

 3/4 hrnečku kokosové mouky

 1/4 hrnečku tapiokové mouky

 1/2 hrnečku Dobré ghí s kokosovým olejem

 

Topping:

 1/3 hrnečku lískových oříšků

 

 

 3 lžíce kokosového cukru

 2 lžíce kokosové mouky

 2 lžíce kokosového ghí

 1/2 lžičky skořice

 

POSTUP:

1. Rozšlehat celá vajíčka, přidat javorový sirup, chí kokos a dýňové pyré. Vše pořádně proíchat

2. Zvlášť smíchat jedlou sodu, skořici, kokosovou a tapiokovou mouku. Promíchat a přisypat k mokrým ingrediencím.

Po pořádném promíchání můžeme nalít do formičky.

3. Pro přípravu toppingu: rozmýcháme skořici, kokosový cukr, kokosovou mouku, namleté oříšky a chí kokos. Mícháme dokud nám směs kokosové chí nezačne pěkne spojmovat. Poté toppingem posypeme vršek chlebíčku a lehce zatlačíme do těsta.

4. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu 50 – 60 minut.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

February 8, 2018

December 20, 2017

December 20, 2017

November 18, 2017

August 9, 2017

June 30, 2017

Please reload

Archive
Please reload

  © 2017 bz Zuzana Popikova