Paleo dýňový chlebík
INGREDIENCE
Těsto:
3/4 hrnečku dýňového pyré
4 vejce
1/2 hrnečku javorového sirupu
1 lžičku jedlé sody
3 lžičky skořice
3/4 hrnečku kokosové mouky
1/4 hrnečku tapiokové mouky
1/2 hrnečku Dobré ghí s kokosovým olejem
Topping:
1/3 hrnečku lískových oříšků
3 lžíce kokosového cukru
2 lžíce kokosové mouky
2 lžíce kokosového ghí
1/2 lžičky skořice
POSTUP:
1. Rozšlehat celá vajíčka, přidat javorový sirup, chí kokos a dýňové pyré. Vše pořádně proíchat
2. Zvlášť smíchat jedlou sodu, skořici, kokosovou a tapiokovou mouku. Promíchat a přisypat k mokrým ingrediencím.
Po pořádném promíchání můžeme nalít do formičky.
3. Pro přípravu toppingu: rozmýcháme skořici, kokosový cukr, kokosovou mouku, namleté oříšky a chí kokos. Mícháme dokud nám směs kokosové chí nezačne pěkne spojmovat. Poté toppingem posypeme vršek chlebíčku a lehce zatlačíme do těsta.
4. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu 50 – 60 minut.