Paleo dýňový chlebík

INGREDIENCE

Těsto:

 3/4 hrnečku dýňového pyré

 4 vejce

 1/2 hrnečku javorového sirupu

 1 lžičku jedlé sody

 3 lžičky skořice

 3/4 hrnečku kokosové mouky

 1/4 hrnečku tapiokové mouky

 1/2 hrnečku Dobré ghí s kokosovým olejem

Topping:

 1/3 hrnečku lískových oříšků

 3 lžíce kokosového cukru

 2 lžíce kokosové mouky

 2 lžíce kokosového ghí

 1/2 lžičky skořice

POSTUP:

1. Rozšlehat celá vajíčka, přidat javorový sirup, chí kokos a dýňové pyré. Vše pořádně proíchat

2. Zvlášť smíchat jedlou sodu, skořici, kokosovou a tapiokovou mouku. Promíchat a přisypat k mokrým ingrediencím.

Po pořádném promíchání můžeme nalít do formičky.

3. Pro přípravu toppingu: rozmýcháme skořici, kokosový cukr, kokosovou mouku, namleté oříšky a chí kokos. Mícháme dokud nám směs kokosové chí nezačne pěkne spojmovat. Poté toppingem posypeme vršek chlebíčku a lehce zatlačíme do těsta.

4. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu 50 – 60 minut.

Štítky:

Recent Posts