Čokoládové Brownies

Ingredience:

  • 1/3 hrnečku kokosového cukru

  • 1/2 hrnečku mandlové mouky

  • 3/4 hrnečku kakaa

  • 1/4 hrnečku mandlového másla

  • 1/3 hrnečku javorového sirupu

  • 1/4 hrnečku ghí kokos/klasický kokosový olej

  • 3/4 hrnečku nakrájené vysokoprocentní čokolády (85% a více)

  • 2 vajíčka ze lněného semínka (2 lžíce rozmixovaných lněných semínek + 6 lžic vody, rozmíchat a nechat odležet 15 minut)

  • špetku soli

Postup:

1. Začneme tím, že rozmixujeme lněná semínka a smícháme je s vodou. Necháme odstát a zatím pokračujeme v ostatních přípravách.

2. Nakrájjíme hořkou čokoládu na kousky. Obvykle rozdělím jeden dílek čokolády na 4 menší.

3. Smícháme v jedné misce suché ingredience což je: kokosový cukr, mandlová mouka, kakao, špetka soli a nakrájená čokoláda. Vše pořádně promíchat.

4. Ve druhé mystičce rozmícháme mokré ingredience, tedy: mandlové máslo, javorový syrup, ghí kokos a 2 lněná vajíčka, která jsme připravili v kroku č.1.

5. Když máme i mokré ingredience pořádně promíchané, můžeme je přidat k těm suchým. A opět je velmi důležité vše pořádně promíchat, jinak by chuť nebyla taková, jakou ji chceme.

6. Když máme toto vše hotovo, bezmeme si čtvercovou, nebo kulatou zapékací nádobu a vyložíme si ji papírem. Poté do ní přesuneme naše připravené těsto. Vše rozprostřeme tak, aby to bylo rovnoměrné.

7. Jako bonus můžeme na povrch těsta nasypat ještě trochu čokolády, nebo například kakaové boby.

8. Pečeme na 180°C po dobu cca 30 minut, ale nezapomenout kontrolovat! Lepší ho nedopéci, než spálit. Navíc tento recept má ještě jednu výhodu, kromě toho, že je paleo a vegan, můžete ho totiž mlsat rovnou při vaření, jelikož v něm není nic, co by jste za syrova nemohli spořádat!

Recent Posts