Vánoční kokosky

INGREDIENCE:

  • 1 1/2 hrnečku kokosové mouky

  • 3/4 hrneček ghí kokos

  • 1/2 hrnečku medu

  • 1/2 lžičky jedlé sody

POSTUP:

1. V misce smícháme kokosovou mouku a jedlou sodu. Ve druhé misce smícháme rozpuštěné kokosové ghí a med.

2. Když máme vše dobře promíchané je na čase dát dohromady obsahy obous misek. Opět dbáme na to, aby jsme vše důkladně promíchali!

3. Když máme těsto již pěkně zpracované, začneme ho polévkovou lžící nabírat a vždy z něj vytvarujeme malou kuličku, kterou potom rozplácneme na plech vyložený pečicím papírem. Můžeme placičky ještě udusat vidličkou.

4. Na jeden plech se jich obvykle vejde 8 - 10. Pečeme na 180°C po dobu 6 - 8 minut.

5. Po dopečení necháme kokosky na plechu a položíme je za okno či na balkón, aby pořádně vychladly. Až poté sundáváme z plechu! Ne ještě za tepla, protože to by se nám kokosky rozpadly a rozdrolily.

A to je konec celého pečení. Opravdu recept není nijak složitý a vše je rychle hotovo!

Štítky:

Recent Posts